Genel Beyaz Eşya Arızaları ve Çözümleri
0212 231 12 31
1960 Kere Okundu
Beyaz eşya arızaları kullanıma dikkat edilerek basit bir şekilde çözülebileceği gibi daha karışık ve ancak servisin giderebileceği arızalarda olabilir. Sorunu kendiniz halletmeden önce muhakkak ürününüzün yetkili servisine danışmakta fayda var.
Genel buzdolabı arızaları, çözüm ve nedenleri.
Buzdolabım çalışmıyor.
- Buzdolabına elektrik geldiğini teyit ediniz. Bunun için ilk önce fiş prize doğru takılmış mı kontrol edin? Takılmamışsa fişi prize tam oturacak şekilde takın.
- Buzdolabınızın bağlı bulunduğu prizin sigortası ya da ana sigorta atmış mı? Sigortaları kontrol edin.
Soğutucu bölmesinin (MULTI ZONE, COOL CONTROL ve FLEXI ZONE) yan duvarında terleme neden olur?
- Ortam koşullarının çok soğuk olması. Buzdolabını sıcaklığın 10 °C'nin altına düştüğü ortamlara kurmayın.
- Buzdolabı kapısının çok sık açılıp kapanması. Buzdolabının kapısını gerekmedikçe açmayın veya açık tutmamaya dikkat edin.
- Ortam çok nemlidir. Buzdolabını çok nemli ortamlara kurmayın.
- Nem oranı yüksek ortam koşulları. Buzdolabını çok nemli ortamlara kurmayın.
- Sıvı içerikli gıdaların açık olarak bırakılması. Sıvı içeren gıdaları, ağzı sıkı kapanan kaplara koymaya dikkat edin. Bu şekilde koku oluşumunun da önüne geçebilirsiniz.
- Kapının açık kalması ya da tam kapanmaması. Buzdolabı kapısının tam kapandığından emin olun. Kapının kapanması ile ilgili bir arıza varsa servis ile irtibata geçin.
- Termostat konumunun gerekenden daha soğuk konuma alınması. Buzdolabı termostatını ortama uygun bir şekilde ayarlayın.
- Buzdolabının kapı açık kalma süresinin az olması; daha az sıklıkta kullanılması. Az kullanılan buzdolabının termostatını daha yüksek bir şekilde ayarlayın.
- Gıdaların üzerinin bulunduğu kaba uygun şekilde kapanmaması.
- Kuru bir bez ile buzdolabını silin ve devam edip etmediğini kontrol edin.
Buzdolabının kompresörü çalışmıyor. Ne yapmalıyım?
- Elektrik kesintilerinde veya buzdolabı fişinin çıkarılıp takılmasında buzdolabı soğutma sistemindeki gazın basıncı henüz dengelenmemiş olduğu için kompresör koruyucu termiği atar. Ortalama olarak 6 dakika sonra buzdolabınız çalışması gerekir. Eğer bu süre sonunda buzdolabı çalışmaya başlamazsa servis çağırın.
- Dolabınız buz çözme devresindedir. Bu olay tam otomatik buz çözme yapan bir buzdolabı için normaldir. Buz çözme döngüsü periyodik olarak gerçekleşir.
- Buzdolabınızın fişi prize tam olarak oturmamıştır. Fişin prize tam olarak takılı olduğundan emin olun.
- Sıcaklık ayarları doğru yapılmış mı kontrol edin.
- Elektrik kesilmiş olabilir.
Buzdolabı çok sık ya da çok uzun çalışıyor.
- Yeni ürününüz, eskisinden daha geniş olabilir. Bu gayet normaldir. Daha büyük buzdolapları daha uzun süre çalışır.
- Oda sıcaklığı yüksek olabilir. Bu gayet normaldir. Buzdolabının fişi daha yeni takılmış ya da yeni yiyecek koyulmuş olabilir. Buzdolabının tamamen soğuması birkaç saat daha uzun sürebilir. Yakın zamanda büyük miktarlarda sıcak yemek buzdolabına konmuş olabilir. Güvenli saklama sıcaklığına ulaşana kadar, sıcak yiyecekler buzdolabının uzun süre çalışmasına neden olur.
- Kapılar sık sık açılmış ya da uzun süre açık kalmıştır. İçeri giren sıcak hava buzdolabının daha uzun çalışmasına neden olur. Kapıları daha seyrek açınız. Dondurucu ya da soğutucu kapısı aralık kalmış olabilir. Kapıların tamamen kapalı olup olmadığını kontrol ediniz. Buzdolabı çok düşük bir sıcaklığa ayarlanmıştır. Buzdolabının sıcaklığını daha sıcak bir dereceye ayarlayın ve bu sıcaklığa ulaşılana kadar bekleyiniz.
- Soğutucu ya da dondurucu kapı contası kirlenmiş, eskimiş, kırılmış ya da tam oturmamış olabilir. Contayı temizleyin ya da değiştirin. Hasarlı / kopuk kapı contası buzdolabının mevcut sıcaklığı korumak için daha uzun süre çalışmasına neden olur.
Dondurucu sıcaklığı çok düşük ama soğutucu sıcaklığı yeterli.
- Dondurucu bölme sıcaklığı çok düşük bir sıcaklığa ayarlanmıştır. Dondurucu bölme sıcaklığını daha yüksek bir dereceye ayarlayıp kontrol ediniz.
- Soğutucu sıcaklığı çok düşük ama dondurucu sıcaklığı yeterli. Soğutucu bölme sıcaklığı çok düşük sıcaklığa ayarlanmış olabilir. Soğutucu bölme sıcaklığını daha yüksek bir dereceye ayarlayıp kontrol edin.
- Soğutucu bölme çekmecelerinde saklanan yiyecekler donuyor. Soğutucu bölme sıcaklığı çok düşük sıcaklığa ayarlanmış olabilir. Soğutucu bölme sıcaklığını daha yüksek bir dereceye ayarlayıp kontrol edin.
- Soğutucu ya da dondurucudaki sıcaklık çok yüksek. Soğutucu sıcaklığı çok yükseğe ayarlanmış olabilir. Soğutucu ayarının dondurucu sıcaklığı üzerinde etkisi vardır. Soğutucu ya da dondurucu sıcaklığı yeterli seviyeye gelene kadar, soğutucu ya da dondurucu sıcaklığını değiştirin. Kapılar sık açılmış ya da uzun süre açık kalmış olabilir, kapıları daha seyrek açın. Kapı aralık olabilir, kapıyı tamamen kapatın. Yakın zamanda büyük miktarda sıcak yemek buzdolabına konmuş olabilir.
- Soğutucu ya da dondurucu istenilen sıcaklığa ulaşana kadar bekleyin. Buzdolabının fişi daha yeni takılmış olabilir. Buzdolabının tamamen soğuması, zaman alır.
Soğutucu sıcaklığı çok düşük ama dondurucu sıcaklığı yeterli.
- Soğutucu bölme sıcaklığı çok düşük bir değere ayarlanmıştır. Soğutucu bölme sıcaklığını daha yüksek bir dereceye ayarlayıp kontrol edin.
Buzdolabı çalışırken çalışma sesi artıyor.
- Ortam sıcaklığının değişmesine bağlı olarak buzdolabının çalışma performansı değişebilir. Bu normaldir ve bir arıza değildir. Sarsılma ya da gürültü.
- Zemin düz değil ya da zayıf olabilir. Buzdolabı yavaşça hareket ettirildiğinde sallanır. Zeminin buzdolabını taşıyabilecek kadar dayanıklı ve düz olduğundan emin olun.
- Gürültü buzdolabının üzerine konulmuş eşyadan kaynaklanıyor olabilir. Dolabın üzerinde bulunan eşyalar kaldırılmalıdır.
Buzdolabından sıvı dökülmesi veya püskürmesi benzeri sesler geliyor.
- Buzdolabının çalışma prensipleri gereği sıvı ve gaz akışları gerçekleşmektedir. Bu normaldir ve bir arıza değildir.
- Buzdolabından rüzgar esmesi şeklinde ses geliyor.
- Buzdolabının soğutma işlemini gerçekleştirebilmesi için fan kullanılmaktadır. Bu normaldir ve bir arıza değildir.
Buzdolabının iç duvarlarında nem birikiyor.
- Buzdolabının içi kokuyor
- Kapı kapanmıyor ya da tam kapanmıyor
- Sebzelikler sıkışmış.
Temizlik ve bakım hakkında birkaç püf nokta.
- Temizlik için gaz, benzin ve benzeri maddeleri kesinlikle kullanmayınız.
- Temizleme işlemine başlamadan önce ürünün fişini çekmenizi tavsiye ederiz.
- Temizleme işi için asla keskin aşındırıcı aletler, sabun, ev temizlik maddeleri, deterjan ya da cila gibi maddeleri kullanmayınız.
- Buzdolabınızın içini temizlerken ılık su ile siliniz ve daha sonra iyice kurulayınız.
- Bir çay kaşığı sodyum bikarbonatın yarım litre suda çözünmesi ile elde edilen bir çözeltide ıslatıldıktan sonra iyice sıkılmış bir bezle dolabın içini siliniz ve sonra kurulayınız.
- Lamba muhafazasına ve diğer elektrikli kısımlara su girmemesine dikkat ediniz.
- Buzdolabınız uzunca bir süre kullanılmayacaksa, elektrik bağlantısını kesiniz, içindeki tüm yiyecekleri çıkarınız, temizleyiniz ve kapısını aralık bırakınız.
- Kapı sızdırmazlık contalarının temizliğini ve üzerlerinde toz ve parçacık olmadığını düzenli şekilde kontrol ediniz.
- Kapı raflarını çıkarmak için üzerindekilerin tümünü alınız ve basitçe yukarı doğru kaldırarak tabandan çıkarınız.
- Buzdolaplarımızın üretiminde kokuya sebebiyet verecek hiçbir madde kullanılmamaktadır. Ancak uygun olmayan besin saklama koşulları ve buzdolabı iç yüzeyinin gerektiği şekilde temizlenmemesine bağlı olarak koku sorunu ortaya çıkabilir.
- Bu sorunu önlemek için dikkat edilecek noktalar şu şekildedir:
- Ürünlerin temiz tutulması önemlidir. Bunun için 15 günde bir buzdolapları karbonatlı su ile temizlenmelidir. (Deterjan veya sabun kesinlikle kullanılmamalıdır.) Yemek artıkları vb. lekeler kokuya sebep olabilir.
- Yiyeceklerin kapalı kaplarda saklanması gerekmektedir. Ağzı açık saklanan gıdalardan yayılan mikroorganizmalar kötü kokuya sebep olabilir.
- Saklama süresi dolan ve bozulan gıdaların, buzdolabında kesinlikle tutulmaması gerekmektedir.
- Buzdolabınızda kullanma koşuluna bağlı olarak koku sorunu oluşması durumunda bu uygulamayı yapabilirsiniz:
- Çay bilinen en iyi koku alıcılarından biridir. Çayda bulunan kateşin (catechin) maddesinin molekülündeki açık hidroksil (OH) uçları, koku veren uçucu organikleri tutarak kötü kokuları temizlemiş olur.
- Demlemiş olduğunuz çay posasını ağzı açık bir kap içinde akşamdan buzdolabının içine yerleştiriniz ve en geç 12 saat sonra alınız. Çay posasını buzdolabı içinde 12 saatten fazla tutarsanız, kokuya sebep olan organizmaları bünyesinde toplayacağı için kokunun kaynağı haline gelebilir, mutlaka atılmalıdır.
Buzdolabınızın ömrünü doğru kullanım ile uzatın.
- Çok büyük miktarlardaki yiyeceği aynı anda dondurmayınız. Yiyeceklerin kalitesinin en iyi şekilde korunabilmesi, bunların içlerine kadar olabildiğince çabuk bir şekilde dondurulması ile mümkündür.
- Dondurucu bölmeyi sıcak gıda konulduğunda bu gıdaların tamamen sertleşinceye kadar soğutulması için soğutma sistemi bir süre için devamlı olarak çalışır.
- Dondurulmuş satılan yiyeceklerle taze yiyeceklerin karışmamasına özellikle dikkat ediniz.
- Gıda maddeleri ailenin günlük veya öğünlük ihtiyacına göre porsiyonlara ayrılmalıdır.
- Gıda maddeleri kısa süre saklanacak olsa dahi kurumalarını önlemek için hava geçirmeyecek şekilde paketlenmelidir.
Ambalajlama için gerekli malzemeler:
- Soğuğa dayanıklı izole bant
- Kendinden yapışkanlı etiket
- Lastik halkalar
- Kalem
Genel Çamaşır Makinesi Arızaları ve Çözümleri
Çamaşır makinelerinde oluşan arızaların sebebi için sadece elektriksel ya da mekaniksel denilemez. Gerçekleşen çamaşır makinesi arızaları hem elektriksel hem de mekanik olabilir. Fabrika üretim hatası, elektrik dalgalanmalarından oluşan arızalar, kullanım yanlışları sonucu oluşan arızalar veya hepsi birlikte olabilir. Çamaşır makinesi onarımı gerektiğinde dikkat edilmesi gereken en önemli nokta; çamaşır makinesinin fişini prizden çekip su musluğunu kapatmaktır.
- Çamaşır makinesi su almıyor.
- Şebeke musluğu kapalı olabilir. Musluk açılarak problem çözülür.
- Su giriş hortumu bükülmüş olabilir. Su giriş hortumları kontrol edilerek hortumlar düzetilir.
- Su giriş hortumu tıkalı olabilir. Su giriş hortumu filtreleri temizlenir.
- Makinenin kapısı tam olarak kapalı olmayabilir. Makinenizin kapısını kapatınız.
- Çamaşır makinesi suyu boşaltmıyor
- Boşaltma hortumu tıkanmış veya kıvrılmış olabilir. Boşaltma hortumu kontrol edilir. Tıkanmış ise temizlenir.
- Pompa filtresi tıkalı olabilir. Pompa filtresini temizlenir.
- Pompa motoru bozulmuş olabilir. Yenisi ile değiştirilir.
- Çamaşır makinesine su dolar dolmaz boşalıyor
- Su tahliye hortumunun ucu, makineye göre çok alçakta veya yere düşmüş olabilir. Su tahliye hortumunu uygun yüksekliğe yerleştirilir.
- Çamaşır makinesi titreşim yapıyor
- Çamaşır makinesinin ayakları ayarlanmamış olabilir. Ayakları ayarlayarak sorun çözülür.
- Çamaşır makinesi sert bir yere dayanıyor olabilir. Sert yere temas etmesi engellenerek sorun çözülebilir.
- Çamaşır makinesine aşırı çamaşır konulmuş veya çamaşırlar dengesiz yerleştirilmiş olabilir. Önerilen çamaşır miktarından fazla çamaşır alınarak ve çamaşırları makinenin içerisine dengeli bir şekil de koyarak sorun çözülebilir.
- Çamaşır makinesi çok gürültülü çalışıyor
- Tambur yatak rulmanları arızalı olabilir. Motor ile kasnak arasındaki kayış çıkarılarak, tambur el ile döndürülür, eğer gürültü yatak rulmanlarından geliyorsa yatak keçe ve rulmanları değiştirilir.
- Tambur yatak gövdesi gevşemiş olabilir. Tambur yatağı kontrol edilir. Yatak cıvataları gevşemişse iyice sıkılır.
- Yıkama motoru rulmanları arızalı olabilir. Motoru, motora kayış takılmadan çalıştırılır. Ses motor rulmanlarından geliyorsa motor rulmanları değiştirilir.
- Kazan ile tambur arasına bir cisim kaçmış olabilir. Kaçan cismin dışarı çıkması sağlanır.
- Rezistans yerinden çıkıp, tambura sürtüyor olabilir, ısıtıcı kontrol edilir ve yerinden çıkmışsa yerine takılır.
- Amortisörler arızalı olabilir. Amortisörler kontrol edilir. Arızalı ise değiştirilir.
- Makine sarsıntılı çalışıyor
- Makine taşıyıcı ayakların dengesi bozulmuş olabilir, taşıyıcı ayaklar dengeye getirilir.
- Amortisörler arızalı veya bağlantı cıvataları gevşemiş olabilir, Amortisörler kontrol edilir. Arızalı ise değiştirilir. Bağlantı cıvataları gevşemişse sıkılır.
- Makine askı yayları yerinden çıkmış olabilir. Askı yayları kontrol edilir. Yerinden çıkan varsa yerine takılır.
- Deterjan çekmecesinde aşırı köpük oluşuyor
- Yanlış deterjan kullanılmış olabilir. Makinelerde sadece otomatik çamaşır makineleri için kullanılabilecek deterjanlar kullanılmalıdır.
- Çamaşır makinesi deterjan çekmecesinden su kaçırıyor
- Çamaşır makinesi giriş suyunun basıncı fazla olabilir, şebeke suyu muslukları kısılarak makinenin giriş suyu basıncı düşürülür.
- Taşıyıcı ayaklar dengede olmayabilir, taşıyıcı ayaklar dengeye getirilir.
- Deterjan çekmecesi yuvasına iyi oturmuyor veya çekmecede çatlak olabilir. Çekmece yerinden çıkarılır. Etrafı ve yuvası iyice temizlenir. Yerine takılır. Çatlak çekmece tamir edilir veya değiştirilir.
- Çamaşır makinesi deterjan almıyor.
- Su basıncı düşük olabilir. Suyun basıncı en az 1 bar olmalıdır. Çeşme açılarak suyun basıncı arttırılarak problem çözülebilir.
- Deterjan çekmecesinin klepesi kapalı olabilir. Deterjan çekmecesi klepesi kontrol edilir. Klepe düzeltilerek sorun giderilir.
- Su giriş vanaları (ventil) arızalı olabilir. Su giriş vanaları kontrol edilir. Arızalı ise yenisi ile değiştirilir.
- Çamaşır makinesinin çekmecesinden köpük taşıyor
- Deterjan fazla konmuş olabilir. Makineye birkaç kez su aldırılır ve boşaltılır.
- Makineye el ile yıkama deterjanı konmuş olabilir. Makineye çok kere su aldırılıp boşaltılarak deterjan makineden temizlenir. Otomatik makineler için üretilen deterjanlardan kullanılır.
- Makine altından su kaçırıyor
- Giriş hortumları ve tahliye hortumları yerinden çıkmış veya patlamış ya da hortum bağlantı kelepçeleri gevşemiş olabilir. Hortumlar kontrol edilir. Çıkmış hortum varsa yerine takılır. Yırtık hortumlar değiştirilir.
- Kapı körüklü contası delinmiş olabilir, Kapı körüklü conta kontrol edilir. Delinmişse değiştirilir.
- Kazan zamanla delinmiş olabilir. Kazan zamanla veya herhangi bir nedenle delinmişse delik ya tamir edilir ya da kazan değiştirilir.
- Rezistans yerinden oynamış olabilir. Rezistans kontrol edilir. Yerinden oynamış veya gevşemişe yerine sıkıca takılır.
Mekanik arıza sonucu değiştirilen çamaşır makinesi parçaları
- Çamaşır makinelerin kayış ve kasnakları
- Çamaşır makinelerinin körük ve hortumları
- Çamaşır makinelerinin tuş ve panel grubu
- Çamaşır makinesinin kazan ve tamburu
- Çamaşır makinesinin amortisör ve yayları
Genel Bulaşık Makinesi Arızaları ve Çözümleri
Bulaşık makinesi çalışmıyor.
- Elektrik fişi takılmamış olabilir. Elektrik fişinin takılı olup olmadığını kontrol edin.
- Sigorta atmış olabilir. Evinizdeki sigortaları kontrol edin.
- Su gelmiyor olabilir. Su giriş musluğunun açık olduğundan emin olun.
- Makinenin kapısı açık olabilir. Makinenin kapısını kapadığınızdan emin olun.
- Açma / Kapatma düğmesine basılmamış olabilir. Açma / Kapatma düğmesine basarak makineyi açtığınızdan emin olun.
- Filtreler tıkalı olabilir. Su giriş hortumu ve makinenizdeki filtrelerin tıkalı olmadığından emin olun.
Bu maddeleri kontrol ettikten sonra makine hala çalışmıyorsa, servis tarafından kontrol edilmelidir. Cihazınızın fişini çekin ve bulaşık makinesi servisini arayın.
Bulaşık makinesi temizlik ve bakımı
Her cihazda olduğu gibi bulaşık makinesinin düzenli aralıklarla temizlenmesi halinde, kullanım ömrü uzar ve sık karşılaşılan sorunlar azalır.
- Makinenin iç yüzeyinin temizlenmesi
- Makineyi temizlemeden önce fişini çekin ve musluğu kapayın.
- Temizlerken aşındırıcı malzemeler kullanmayın.
- Makinenin verimli çalışması için filtre ve pervaneleri haftada en az bir kez temizleyin.
- Makinenin dış yüzeyinin temizlenmesiMakinenizin dış yüzünü ve kapı contalarını hassas bir temizlik malzemesi ve nemli bir bez yardımıyla hafifçe silin. Kontrol Panelini ise yalnızca hafif nemli bir bezle silin.
- Makinenin iç yüzeyinin temizlenmesiMakinenin içini ve hazneyi kirlilik durumuna göre deterjansız Ön Yıkama veya deterjanlı uzun bir yıkama programı çalıştırarak temizleyin.
- Makinenin içinde su kalmışsa, “Programın iptal edilmesi” bölümündeki işlemleri uygulayarak makinedeki suyun tahliye edilmesini sağlayın. Su tahliye edilemiyorsa, makinenin dip kısmında birikerek suyolunu tıkamış kir parçalarını temizleyin.
- Filtrelerin temizlenmesiMakinenin verimli çalışması için filtreleri haftada en az bir kez temizleyin. Filtreler üzerinde yemek artığı kalıp kalmadığını kontrol edin. Yemek artığı kalmışsa filtreleri çıkarıp musluk altında iyice temizleyin.
- Üst pervaneÜst pervane deliklerinin tıkanıp tıkanmadığını kontrol edin. Tıkanıklık varsa pervaneyi çıkarıp temizleyin. Üst pervaneyi somununu sola doğru çevirerek çıkarabilirsiniz. Üst pervaneyi yerine takarken somunu tam olarak sıktığınızdan emin olun.
- Tavan PervanesiMakinenizin en üst kısmındaki Tavan Pervanesinin deliklerinin tıkanıp tıkanmadığını kontrol edin. Tıkanıklık varsa çıkarıp temizleyin. Yerinden çıkarmak için hafifçe yukarı doğru bastırıp, saat yönünde çevirin. Yerine geri takmak için pervaneyi yuvasına oturtup yukarı doğru hafifçe bastırarak saat yönü tersinde sıkılaşana kadar döndürün. Pervane serbest kaldığında rahatça döndüğünü kontrol edin.
Bulaşık Makinesi Güvenlik ve Kullanım Talimatları
Bu bölümde, kişisel yaralanma ya da maddi hasar tehlikelerini önlemeye yardımcı olacak güvenlik talimatları yer almaktadır. Bu talimatlara uyulmaması halinde her türlü garanti geçersiz hale gelir.
- Genel güvenlik
- Bulaşık makinesini halı kaplı zemin üzerine yerleştirmeyin. Alttan hava alamayacağı için elektrikli parçaları aşırı ısınır. Bu durum ürünün arızalanmasına neden olur.
- Elektrik kablosu / fişi arızalı ise bulaşık makinesini çalıştırmayın. Servisi arayın.
- Bulaşık makinesini, “Teknik özellikler” tablosundaki değerlere uygun bir sigorta tarafından korunan topraklı bir prize bağlayın. Topraklama tesisatını ehliyetli bir elektrikçiye yaptırmayı ihmal etmeyin. Bulaşık makinesinin, yerel yönetmeliklere uygun topraklama yapılmadan kullanılması halinde ortaya çıkacak zararlarda üretici firmalar sorumluluk almaz.
- Su şebekesi ve gider hortumu güvenli bir biçimde sabitlenmiş ve hasarsız durumda olmalıdır.
- Bulaşık makinesini kullanmadığınız zamanlarda fişini prizden çekin.
- Bulaşık makinesini, üzerine su püskürterek veya su dökerek kesinlikle yıkamayın! Elektrik çarpma tehlikesi vardır!
- Fişe ıslak ellerle kesinlikle dokunmayın! Fişi çekmek için kablosundan tutmayın, her zaman fişi tutarak çekin.
- Kurulum, bakım, temizlik ve tamir işlemleri sırasında bulaşık makinesi fişe takılı olmamalıdır.
- Cihazınızın garantisi devam ettiği sürece kurulum ve tamir işlemlerini her zaman Yetkili Servislere yaptırın. Yetkili olmayan kişiler tarafından yapılan işlemler cihazı garanti dışı bırakır.
- Bulaşık makinesinde hiçbir zaman kimyasal çözücü maddeler kullanmayın. Bu maddeler patlama riski taşımaktadır.
- Üst ve alt sepetleri tamamen dışarı çektiğinizde bulaşık makinesinin kapısı sepetlerin bütün yükünü üstlenir. Kapının üzerine başka yükler koymayın, devrilebilir.
- Ürünün kapısını bulaşık koyma ve çıkarma işlemleri dışında asla açık bırakmayın.
- Ürün çalışırken gerekmedikçe kapısını açmayın. Açmanız gerektiğinde çıkabilecek sıcak buhara karşı dikkatli olun.